DOLAR 32,2848 -0.17%
EURO 34,7980 -0.06%
ALTIN 2.408,410,64
BITCOIN %
Mersin
19°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

DİSK 1 Mayıs Basın Toplantısı: Taksim’de 1 Mayıs Kararlılığı

DİSK 1 Mayıs Basın Toplantısı: Taksim’de 1 Mayıs Kararlılığı

ABONE OL
24 Nisan 2024 20:28
DİSK 1 Mayıs Basın Toplantısı: Taksim’de 1 Mayıs Kararlılığı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

DİSK 1 Mayıs’ta Taksim’de Olacak

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), 1 Mayıs 2024 çalışmaları kapsamında “Ulusal ve Uluslararası Yargı Kararları Çerçevesinde 1 Mayıs, Hukuk, Taksim” konulu bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan ve Anayasa hukukçusu Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu da katıldı.

Anayasal Haklar Vurgusu

DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu, toplantıda yaptığı konuşmada, Taksim’in 1 Mayıs alanı olduğunu vurgulayarak, “1 Mayıs’ta Taksim’de olmak her işçinin, emekçinin hakkıdır” dedi. Anayasa Mahkemesi’nin ve uluslararası yargı kararlarının bu konuda açık olduğunu belirtti.

TBB Başkanı ve Hukukçu Açıklamaları

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan, işçilerin toplantı yapacağı yeri belirleme hakkına vurgu yaparak, hukukun evrensel prensipleri ve Anayasa’daki hak ve özgürlükler çerçevesinde Taksim’de 1 Mayıs yapılması gerektiğini belirtti.

Anayasa hukukçusu Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu ise, Anayasa Mahkemesi’nin kararını temel alan açıklamalarda bulunarak, hukuken Taksim’de 1 Mayıs’ın yapılmasında engel olacak hiçbir gerekçenin geçerli olmadığını ifade etti.

Kararlılık ve Hukuka Davet

DİSK Başkanı Çerkezoğlu, 1 Mayıs’ı Taksim’de yapma konusundaki kararlılıklarını vurgulayarak, hukuka ve Anayasa’ya uygun şekilde süreci sürdüreceklerini belirtti. İstanbul Valisi ile yapılan görüşmelerde de Taksim’in önemine dikkat çekildiğini ifade etti.

Çerkezoğlu, 1 Mayıs’ın Taksim Meydanı’nda kutlanmasının demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletine olan inançlarını yansıttığını ve tarihsel bir gerçekliği temsil ettiğini vurgulayarak, sürecin hukuka uygun şekilde ilerlemesi gerektiğine inandıklarını belirtti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.