DOLAR 32,3675 0.14%
EURO 34,9860 -0.29%
ALTIN 2.323,940,21
BITCOIN 22758111,07%
Mersin
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“METAVERSE’E ÇIPLAK MI GİRECEĞİZ?”  METAWEAR: İKİ DÜNYA ARASINDAKİ MODA KÖPRÜSÜ
  • Son Vakit Haber
  • Gündem
  • “METAVERSE’E ÇIPLAK MI GİRECEĞİZ?” METAWEAR: İKİ DÜNYA ARASINDAKİ MODA KÖPRÜSÜ

“METAVERSE’E ÇIPLAK MI GİRECEĞİZ?” METAWEAR: İKİ DÜNYA ARASINDAKİ MODA KÖPRÜSÜ

ABONE OL
24 Şubat 2022 15:05
“METAVERSE’E ÇIPLAK MI GİRECEĞİZ?”  METAWEAR: İKİ DÜNYA ARASINDAKİ MODA KÖPRÜSÜ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Son zamanların en çok konuşulan konularından biri geleceğin evreni metaverse. Dünya devi şirketler tamamen sanal evrenler oluşturmak için kolları sıvıyor. Akıllara gelen ilk soru ise şu oluyor; “Metaverse’te ne giyeceğiz?”. Tamamen Türk girişimciler tarafından Türkiye’de kurulan ve moda dünyasına yön veren dev markalarla anlaşmalarını sürdüren MetaWear, sanal evrenlerdeki avatarları şimdiden giydiriyor. NFT 2.0 ile çoklu platform dijital giyilebilir varlıkların artık hayatımızda olduğuna dikkat çeken MetaWear’in kurucusu ve proje lideri Dr. A. Bahadır Yener, artık satın alınan bir dijital kıyafetin istenilen metaverse dünyasında giyilebileceğini ve kullanıcıların kolayca kendi tarzını da yansıtabileceğini aktarıyor.

 

Dünya devi şirketler gözlerini geleceğin dünyası metaverse’e çevirmiş durumda. Teknolojiden gıdaya, tekstilden eğlenceye tüm sektörlerin yatırım ve girişimlerde bulunduğu metaverse’te ne giyeceğiz sorusu ise MetaWear’dan geliyor. Metaverse’teki avatarlar çıplak doğuyor, avatarlarını son moda kıyafetlerle giydirmek isteyen kullanıcılarınsa imdadına MetaWear yetişiyor. Moda sektörüne yön veren uluslararası dev markalarla anlaşmalarının çoğunu tamamlayan MetaWear, evrenler arası moda köprüsünü kurmaya hazırlanıyor. MetaWear ayrıca bir Türk şirketi olsa da gerçek dünyanın en son teknolojilerini kullanarak %98,5 oranında gerçek kıyafetler yaratan ve bunu metaverse dünyası ile tanıştıran ilk şirket olma özelliğini de taşıyor.

 

Gerçek Dünya ile Metaverse Arasındaki Moda Köprüsü: MetaWear

 

Reel dünyadaki toplam 3 trilyon dolarlık tekstil ve moda endüstrisini metaverse’te yeniden yaratmak misyonu ile yola çıkan MetaWear, yatırımlarını gerçek dünya ve metaverse arasındaki moda köprüsünü kurmak için kullanıyor. Kullanıcıların Metaverse’teki avatarlarını moda devi markaların ürünleriyle giydirecek olan MetaWear’in kurucusu ve proje lideri Dr. A. Bahadır Yener, tamamen Türk bir ekiple yola çıkıyor. Ekip, gerçek dünyadaki moda devlerinin ürünlerini sanal dönüşümle metaverse’e uyarlıyor ve kullanıcıların avatarlarına %98,5 oranında ayırt edilemez bir gerçeklik sunuyor. Kullanıcıların gerçek dünyada satın aldıkları kıyafetlerin bir kopyasına sanal olarak metaverse’te sahip olmalarını sağlayacak olan MetaWear, avatarların bir numaralı alışveriş arkadaşı olacak.

 

Moda Sektörüne Yön Veren Dev Markalarla Anlaşmalar Yapıldı!

 

Moda denince akla binlerce marka geliyor ancak sadece birkaç marka bu sektörün kurallarını tek başına yazıyor. Moda devi uluslararası lüks markaların dijital dönüşümlerini üstlenen MetaWear, metaverse’te bu markaların ürünlerini kullanıcılara sergilemek, satmak ve giydirmek için anlaşmalarını sağlamış durumda. Moda sektörünü bu dev markalarla sanal evrenlere taşıyan MetaWear’in proje lideri Dr. A. Bahadır Yener, “Yüz yıllık moda tasarım mirasını, dijital kullanım için dönüştürüyoruz ancak metaverse sınırsız. Reel dünyanın markaları ve tasarımlarının kullanıcıların hayal ve arzularına yeterli gelmediği noktada yeni bir moda dünyası yaratacağız.” cümlelerini kurarak MetaWear’in amacının sadece gerçek dünyadan sanala dönüş olmadığını, sanal evrenlerde de yenilikler yapmak olduğunu aktarıyor.

İlk Çoklu Platform Moda Alışveriş Merkezi Kuruldu

 

MetaWear ayrıca metaverse dünyasında bir yeniliğe daha imza atarak, Metaverse dünyasının ilk Çoklu Platform Moda Alışveriş Merkezi’nin de sahibi. 197 adet elit dijital mağazadan oluşan MetaWear Fashion Mall, toplamda 100.000 metrakare alana sahip ve şimdiden yatırımcıların dikkatini de çekmiş durumda. Özellikle Metaverse dünyasında sanal arsa ve konut satışlarında yaşanan en büyük sorunun hangi dünyadan arsa alınması gerektiği olduğuna dikkat çeken Dr. Yener, çoklu dünyayı destekleyen metaverse alışveriş merkeziyle bu soruna da çözüm bulduklarını ve burada yapılacak yatırımın birden fazla metaverse dünyası ile entegre olduğu için yatırımcılarına çoklu evrende var olma imkanını da sunacağını aktarıyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.