DOLAR 32,5136 -0.15%
EURO 34,9670 0.32%
ALTIN 2.435,460,52
BITCOIN %
Mersin
28°

KAPALI

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Parsel Nedir? TKGM Parsel Sorgulama İşlemi

Parsel Nedir? TKGM Parsel Sorgulama İşlemi

ABONE OL
22 Ocak 2022 11:16
Parsel Nedir? TKGM Parsel Sorgulama İşlemi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

 

Bir taşınmaz sahibi olanlar tarafından arama motorunda en çok araştırılan konular arasında tapu ve kadastro bilgilerinin nasıl sorgulayabilecekleri merak edilmekte. Bir tapu, taşınmaz sahibi olan kişiler için bu konu hakkında merak edilen tüm detaylara haberimizde değindik. Parsel Nedir? Bu konuya ayrıntılı değineceğiz.TKGM Parsel Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır? İşte merak edilen tüm detaylar haberimizde…

 

Parsel Nedir?

 

Parsel nedir? Parsel kelimesi, imar ve tapu yasalarına göre sadece bir yapı yapılacak şekilde bölünmüş olan toprak parçasına verilen isimdir. İmar Yasasında bulunan 18. maddeye göre ise parsel kelimesi sınırlanmış ve ayrılmış olan toprak parçası anlamına gelmektedir.

 

TKGM Parsel Sorgulama İşlemi

 

TKGM Parsel sorgulama işlemi nasıl yapılır? Türkiye’de mülkiyet ile alakalı bilgiler Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi yani TAKBİS tarafından gerçekleştirilmektedir.https://parselsorgu.tkgm.gov.tr/ bu link tıklayarak parsel sorgulama ekranına gidebilirsiniz. Buradan sizden istenilen bilgileri doldurunuz. Taşınmazınız bulunduğu ili, ilçeyi,mahalleyi,parsel numarasını sorgulayarak işleminizi gerçekleştirmiş olursunuz.

 

Parsel Çeşitleri

 

Parselin iki farklı çeşidi mevcuttur. Bunlar; Kadastro parseli ve İmar parselidir.

 

Kadastro parseli; kadastro yapılırken kadastro adaları içerisinde bulunan mülkiyeti tescillenmiş parsellerdir. Devlet tarafından mülkiyet hakkı belirlenmesi için yapılmaktadır.

 

İmar parseli; İmar parseli ise mar adaları içerisinde bulunan kadastro parsellerinin İmar Kanunu, imar planı ve yönetmelikte olan maddeler eşliğinde düzenlenmiş olmasıdır.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.