DOLAR 32,2834 0.15%
EURO 35,1712 0.15%
ALTIN 2.468,180,06
BITCOIN 21196056,30%
Mersin
22°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Elon Musk’ın Çin Gezisi: Tesla İçin Önemli Bir Zafer

Elon Musk’ın Çin Gezisi: Tesla İçin Önemli Bir Zafer

ABONE OL
29 Nisan 2024 16:36
Elon Musk’ın Çin Gezisi: Tesla İçin Önemli Bir Zafer
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çin Hükümeti Tesla’ya “Tam Otonom Sürüş” Onayı Verdi

Elon Musk, Çin gezisini 24 saatten kısa bir sürede tamamlayarak Tesla için önemli bir zafer elde etti. Pekin’de üst düzey yetkililerle gerçekleştirdiği toplantıların ardından Çin Hükümeti, Tesla’nın gelişmiş sürücü destek hizmetini ülkede kullanıma sunması konusunda onay sinyali verdi.

FSD Yazılımı Geçici Olarak Onaylandı

Çinli yetkililer, Tesla’nın “Tam Otonom Sürüş” (FSD) yazılımını ülkede başlatma planını geçici olarak onayladıklarını açıkladı. ABD’li elektrikli araç üreticisi, bu hizmetler için Çin teknoloji devi Baidu‘nın haritalama ve navigasyon desteklerini kullanacak.

Veri Güvenliği Sorunu ve Çözümü

Çin Otomobil Üreticileri Birliği, Tesla’nın veri güvenliği gerekliliklerine uygun olduğunu belirtti. Hükümet destekli endüstri grubu, Tesla’nın ürettiği verilerin işlenme süreçlerini detaylı bir şekilde inceledi ve verilerin 2021’de kurulan bir veri merkezinde yerel olarak depolandığını doğruladı.

Tesla’nın FSD Stratejisi

Elon Musk, FSD’nin daha geniş çapta benimsenmesi için çalışmalarını hızlandırmıştı. Çin’de FSD’yi piyasaya sürmesiyle Tesla’nın büyük Çinli otomobil üreticileriyle rekabet etmesi bekleniyor. Geçen çeyrekte Çin’de Tesla’nın satışları bir önceki yıla göre düşerken, pazarın genelinde ise büyüme yaşandı.

Musk, ABD’de FSD’nin benimsenmesini teşvik etmek için abonelik fiyatını yarıya indirdi. Bu hamle, Tesla’nın otonom sürüş teknolojisi alanındaki iddiasını güçlendirmeyi hedefliyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.