DOLAR 32,3422 0.18%
EURO 35,1817 -0.02%
ALTIN 2.247,050,17
BITCOIN 2119673-3,31%
Mersin
15°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

MEÜ Tıp fakültesine kuvöz hediye ettiler

ABONE OL
10 Ağustos 2022 15:07
0

BEĞENDİM

ABONE OL

2430. Bölge Mersin Kızkalesi Rotary Kulübü ve 3662. Bölge Jeju Gersung, Jeju Hanlan, Jeju Sara, Jeju Shindosi, , Jeju Ilchool, Jeju Tamla, Jeju Areum Güney Kore Kulüpleri,  “Küresel Bağış Projesi” kapsamında Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı, Yenidoğan Bilim Dalına 35.000 $ değerinde, altı adet kuvöz bağışı gerçekleştirdi.

Mersin Üniversite Hastanesi Konferans Salonunda gerçekleşen bağış törenine Mersin Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Kaya, Mersin Üniversitesi Hastanesi Baş Hekimi Prof. Dr. Meltem Nass Duce, Rotary 2430. Bölge; Dönem Guvernörü Kemal Ketrez, Geçmiş Dönem Guvernörü Hakan Karaalioğlu, Gelecek Dönem Guvernörleri Emre Öztürk ve Kerem Muradi, Rotary Kulüpleri Başkan ve üyeleri ile sağlık çalışanları katıldı.

Koordinatörlüğünü ,Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof.Dr.Candan Öztürk’ün  yaptığı projede; söz alan Mersin Kızkalesi Rotary Kulübü Başkanı Ali Işınak, “Rotary kulüpleri tarafından organize edilen küresel bağış projeleri, uluslararası düzeyde tüm kulüplerin birlikte hareket ettikleri projelerdir. Bu proje ile, bölge çocuklarımızın sağlıklı bir gelecek için ihtiyaç duydukları tıbbi donanımlara katkıda bulunup binlerce yeni doğan bebeğin yaşama daha sıkı tutunacağına inanıyorum.” dedi.

Rotary 2430. Bölge Geçmiş Dönem Guvernörü Hakan Karaalioğlu, Kore Cumhuriyeti Büyükelçisi Won İk LEE ‘nin gönderdiği mektubunu okudu. Büyükelçi Won İk LEE mesajında, ‘’Dünyanın en büyük özel toplum hizmeti kulübü olan Rotary Kulüpleri arasındaki çeşitli işbirliği, iki ülke halkları arasındaki sevgi ve özel ilişkinin güzel bir örneğidir’’ diyerek teşekkür etti. Hakan Karaalioğlu daha sonra ‘’Türkiye’deki Küresel Bağış Projeleri’’ ile ilgili bilgi verdi.

2430. Bölge Guvernörü Kemal Ketrez ise, “Yeni doğan bebeklerimizi yaşama tutmak için gerçekleştirilen projede emeği geçen herkese teşekkür ederim.  Üniversitemize bu bağışı yapıyor olmaktan da büyük mutluluk duyuyorum’ diye konuştu.

Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Necdet Kuyucu da, Üniversite Hastanesindeki yeni doğan bakım ünitesinin 27 yatak kapasitesi ile bölgemizin en önemli ünitelerinden birisi olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Kuyucu, “Ünitemiz ilimizde ve çevre illerde yüksek riskli hastaların kabul edildiği dördüncü düzey bir yoğun bakım ünitesidir. Bu tür yardımlar sayesinde hizmetlerimiz daha da ileriye gidecektir. Bizler de bu inançla çalışmaya devam edeceğiz.”dedı.

Hastaneye çok ciddi katkı sağlayacak teknik ekipmana sahip oldukları için mutlu olduklarını ifade eden Mersin Üniversite Hastanesi Baş Hekimi Prof. Dr. Meltem Nass Duce ise, “Gelen bu cihazlarla hizmetimiz aksamadan devam edecek. Şehirlerde hastanelere destek çok önemli, Bu nedenle ilgili anabilim dalı ve hastanemiz ile buradan hizmet alacak bebeklerimiz ve aileleri adına bağışta emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Mersin Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet İsmail yağcı ise “Özellikle yeni doğan bebeklerimize böyle bir bağış yapılması takdire şayan. Üniversitemizin temel amacı hem Mersin’e hem Türkiye’ye hem de dünyaya hizmet vermek. Bu yüzden bu projede katkısı olan herkese teşekkür ediyorum. Kuvözlerin de personelimiz tarafından amacına uygun şekilde kullanılacağına inanıyorum.” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.