DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2050849-2,12%
Mersin
24°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kaçır, Türkiye’nin Gençlik Buluşmasında Astronot Gezeravcı ile Buluştu

Kaçır, Türkiye’nin Gençlik Buluşmasında Astronot Gezeravcı ile Buluştu

ABONE OL
26 Mart 2024 20:08
Kaçır, Türkiye’nin Gençlik Buluşmasında Astronot Gezeravcı ile Buluştu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kaçır, Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı ile Çankırı Karatekin Üniversitesi (ÇAKÜ) Rektörlük Konferans Salonu’nda düzenlenen “Gençlik Buluşması”na katıldı.

TEKNOFEST Kuşağı Türkiye’nin En Büyük Gücü

Kaçır, “Dünyada yenilikçi teknolojilere gencecik insanlar imza atıyor. Bu anlayışla Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinden sürdürdüğümüz milli teknoloji hamlesi projelerinin tümünde işin kalbinde, merkezinde Türk gençliğini, yani sizleri görüyoruz” dedi. Türkiye’nin tüm sanayileşme tarihinin akamete uğratılmış hikayeler tarihi olarak 2000’li yıllara geldiğini aktaran Kaçır, uzay bilimi ve teknolojilerinin Türkiye için stratejik ve ekonomik öneme sahip olduğunu vurguladı.

Türkiye’nin Uzaydaki Hedefleri

Kaçır, Türkiye’nin uzay alanındaki başarılarını şu sözlerle özetledi: “İMECE’yi 2023’te uzaya gönderdik. Şimdi ise 8 Temmuz 2024’te ilk milli haberleşme uydusu TÜRKSAT 6A’yı uzaya göndermeyi hedefliyoruz. Türkiye, hibrit roket teknolojisi alanında iddialı çalışmalar yapan 4 ülkeden biri. Amacımız daha ileriye gitmek ve Ay’a kendi teknolojimizle ulaşmak.”

Türkiye’nin Uzaydaki Geleceği

Kaçır, Türkiye’nin savunma sanayisinde olduğu gibi uzay teknolojilerinde de benzer başarıyı elde edeceğine inandığını belirtti. Türkiye’nin insanlı uzay programlarına devam edeceğini ve önemli uzay güçlerinden biri haline geleceğini vurguladı.

Gençlere Verilen Mesaj

Kaçır, gençlere TEKNOFEST gibi platformlara katılarak hayallerini sınırlandırmamaları ve Türkiye’nin teknolojik açıdan ilerlemesine katkıda bulunmaları çağrısında bulundu. Gezeravcı ise gençlerle havacılık ve uzay konularında söyleşi gerçekleştirdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.