DOLAR 32,4464 -0.13%
EURO 34,7877 -0.54%
ALTIN 2.440,720,20
BITCOIN %
Mersin
27°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Macar Parke

Macar Parke

ABONE OL
20 Eylül 2022 15:51
Macar Parke
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

 

macar parke, 45 ya da 60 derece olmak üzere paralel kenar şeklinde döşenen, döşenirken düz çizgi oluşturulan parkelere denir. Çapraz ya da zikzak olarak dekore edilen yer döşemesi şekillerinden biridir. Bu parkelere, aynı zamanda “herrinbone” ya da “balıksırtı” parkeler gibi çeşitli varyasyonlarla da adlandırmaktadır. macar parke Avrupa ülkelerinde klasik zemin deseni olarak kullanılan zengin bir geçmişe sahiptir. Eskiden Romalılar, yollar için balıksırtı desenleri kullanmışlardır.

 

Uzun yıllardır tercih edilen bu ahşap döşeme yöntemi günümüzde yeniden popülerlik kazanmıştır. macar parke, klasik parkenin yeni dizayn edilen teknikleri ile birleşip döşenmesidir. Değişik tarzı ile zeminlerde değişik bir hava yaratır, yaşam alanlarına yeni ve şık bir hava katar. Klasik veya farklılık arayanlar tarafından tercih edilen bir döşeme türüdür.

 

Macar Parke’nin Uygulaması Nasıl Olur?

 

Bu parke türünün uygulaması kolay olduğu için diğer standart ahşap zeminlerin aksine zemine çivileme, yapıştırma ve yüzey işleme gerektirmez. Kilitleme sistemi; güvenli ve hızlı bir kurulum açısından özel olarak tasarlanmıştır. Kolay montaj yapmak ve mevcut zeminin üzerine monte edileme açısından kolaylık sağlar 1. kalitede kolay işlenebilen ahşap taslaklardan elde edilmektedir. Ahşap taslaklar istenilen desene göre ebatları hesaplanır ve birleştirilir.

 

Macar Parke Seçilirken Nelere Dikkat Edilmelidir?

 

Yaşam alanınızı güzelleştirmek ve klasik ama daha modern bir hava yakalamak için Macar parke seçimi esnasında, bazı noktalara dikkat etmek gereklidir.

 

Ev Ya Da Ofis Zeminine Parke Seçimi

 

Renk önemli bir etkendir ve çok dikkat edilmelidir. Koyu renklerde gösteriş fazladır. Bunun yanı sıra bulunduğu alanı da daha zengin göstermektedir. Fakat koyu renk tonları tozu daha çok gösterir, küçük ve dar alanlarda basık görünür. Üzerindeki ağırlık ve kullanımı düşünülmelidir. Kullanımı çok olan bir alanda (ofis ve işyerlerinde) kullanılacaksa, kalın mm’lik parkeler tercih edilir.

 

Ev için kullanılacaksa, daha ince mm’lik parkeler tercih edilir. Eğer banyo ve mutfak gibi alanlarda kullanılacaksa, su ve neme dayanıklılık gösteren özellikteki parke çeşitleri tercih edilir. Zemin döşemeleri; mobilyalarınızın havasını değiştirirken aynı zamanda tarzınızı da yansıtacağınız mükemmel bir dekorasyon ürünüdür.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.