DOLAR 32,3471 0.25%
EURO 35,1713 0.01%
ALTIN 2.303,081,14
BITCOIN %
Mersin
19°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Mauritius’ta petrol felaketine neden olan geminin kaptanı tutuklandı

ABONE OL
19 Ağustos 2020 02:05
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Geçtiğimiz 25 Temmuz 2020’de Mauritius’ta mercan resifinin üzerinden geçerken karaya oturan Japon yük gemisinden yüzlerce ton petrol okyanusa yayılmıştı. Mauritius polisi tarafından yapılan açıklamada, söz konusu geminin kaptanı ile mürettebattan 1 kişinin tutuklandığı bildirildi. Müfettiş Siva Coothen kaptan ve mürettebat üyesinin “sızıntıya neden oldukları” gerekçesiyle tutuklandığını belirtti.

Yük gemisi 25 Temmuz’da Hint Okyanusu adasındaki bir mercan resifine çarpmış, 6 Ağustos’ta petrol sızdırmaya başlamıştı. Hükümet, ertesi gün “çevresel acil durum” ilan etmişti. Söz konusu felaketin ardında bıraktığı hasarın Mauritius’u ve turizme bağımlı ekonomisini onlarca yıl etkileyebileceği ifade edildi. Geminin bölgeden çıkarılmasının aylarca sürebileceği tahmin ediliyor.

Saç kampanyası başlatılmıştı

Temizlik çalışmalarının sürdüğü bölgede halk, deniz canlılarını koruyabilmek için seferber olmuş, petrolün yayılmaması için saçlarını keserek setler oluşturmaya başlamıştı. Yağı emen saçların petrolü tutarak yayılmasını engellediği belirtilmişti. Saç bağışlama kampanyasının başlatıldığı ülkede temizlik çalışmalarına dalış merkezleri çalışanları, balıkçılar ve halkın çoğunluğu da katıldı. Dünyaca ünlü çevre örgütü Greenpeace, petrol sızıntısının Mauritius’un gördüğü en kötü ekolojik krizlerden biri olabileceğini açıklamıştı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.