DOLAR 32,4574 -0.1%
EURO 34,7982 -0.52%
ALTIN 2.442,150,26
BITCOIN %
Mersin
27°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Mobil Yaşam Hattı Nedir?

Mobil Yaşam Hattı Nedir?

ABONE OL
31 Mart 2022 12:29
Mobil Yaşam Hattı Nedir?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

Teknolojinin gelişmesiyle önemi bir kat daha artan sisteme mobil yaşam hattı denilmektedir. İş sağlığı ve güvenliği yasasından dolayı ortaya çıkan birçok yeni önlemden biridir. Mobil yaşam hattı sisteminin kullanılmasını da bu durumu sorunlu hale getirmektedir. Sistemin öncelikli kullanım alanları, sanayi ve fabrika ortamlarıdır. İnşaat sektöründe yer alan şantiye alanları da, kullanılması zorunlu önlemler kapsamındadır. Sistemin geliştirilme ve değiştirilme nedeni bu önlemlerdir.

Ölüm riski taşıyan ve tehlikeli sınıfı dahil edilen iş mekanları, kanunun getirdiği bir zorunluk olarak bu sistemler kullanılmaktadır. Yüksek yapı ve risk taşıyan mekanlarda, güvenli çalışmak amacıyla alınan önlemlerden biridir. Emniyetli ve güvenli bir iş üretmek için gerekli olan her tür tedbiri içinde barındıran bu sistem, ekipman çeşitleri arasında en etkili ve güvenli olanıdır.

Özel Tasarımla Kolay Güvenlik

Mobil yaşam hattı güvenlik sistemleri, yaşam hattı sistemleri kurmanın zor olduğu yerlerde etkilidir. Özellikle kısa süreli çalışmalarda yaşam hattı oluşturmak için kullanılan bir sistemdir. Sistemin temeli, özel tasarım ürünlerinden oluşuyor olmasıdır. Sistemin en temel özelliklerinden biri de, kurulumunun kolay olmasıdır. Kolay kurulup sökülen ve basit bir sisteme sahip olan mobil yaşam hattı güvenlik sistemleri, Try Mühendislik çatısı altında bulunabilecek sistemlerdir.

Sabit yaşam hattı kurulmaya elverişli olmayan yerler için tercih edilen mobil yaşam hattı güvenlik sistemleri, güvenli olmasının yanı sıra işlevsel çözümler de üretmektedir. Sistem, profil, kiriş ve kolonlarla yapılan bağlantılarla kurulmaktadır. Bünyesinde bulunan ayarlama mekanizması sayesinde, yükselti ayarı kurulabilmektedir. Sistemi dört metreden yirmi metreye kadar yükseltilebilen bir donanım içermektedir.

Mobil yaşam hattı güvenlik sistemlerinin en güzel özelliğini sistemde aynı alanda ve aynı anda hem de rahatlıkla üç kişinin çalışabiliyor olması oluşturmaktadır. Yaşam riski taşıyan yüksek mekanlarda çalışmak zorunda kalan işçiler için bir yandan iş diğer yandan da can güvenliği sağlamaktadır.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.