DOLAR 32,3405 0.17%
EURO 35,1757 -0.05%
ALTIN 2.244,020,04
BITCOIN 2094734-5,73%
Mersin
15°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Resk Kimdir?

Resk Kimdir?

ABONE OL
20 Ocak 2022 15:30
Resk Kimdir?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Resk lakaplı Erkut Can Dede graffitici olan şuanlarda müziğe atılması üzre merak duyulan ve araştırılan isim olmayı başarmıştır.18 Mart 2000 tarihli 21 yaşlarını aşkın genç graffitici Erkut Can Dede müziğe erken yaşta atılması ile sosyal medyadaki takipçilerine yaptıklarına sunmaktadır.

Resk lakaplı Erkut Can Dede graffitici olan şuanlarda müziğe atılması üzre merak duyulan ve araştırılan isim olmayı başarmıştır.18 Mart 2000 tarihli 21 yaşlarını aşkın genç graffitici Erkut Can Dede müziğe erken yaşta atılması ile sosyal medyadaki takipçilerine yaptıklarına sunmaktadır.

Deep House ve R&B en sevdiği müzik kategorisinde yer aldığını söylemiştir.

  Ortaokul zamanlarında arkadaşları tarafından çizimleri dikkat çekerek destek olmuşlardır. Öğretmenleri tarafından derslerindeki başarıları bilinmektedir. Lakin onun bu çizim yeteneğine sahip olduğunu ortaokulda bir öğretmeni fark etmiştir. Bu yeteneğini aslında ortaokula giderken ve dönerken gözüne çarpan bir duvar olduğunu ve dikkatini çeken ise duvardaki gri renge sahip olan graffiti olduğunu belirtmiştir. Bu duvardaki renkli graffiti, onun bir sprey boya alarak tekrarını çizmesine ilham olmuştur. Her ne kadar en başlarda çizmeyi denemiş olsada pek bir şey anlamadığını yinede hergün çizmeyi deneyerek pes etmediğini dile getirmiştir.Ellerindeki yeteneğini duvara sprey boyalarla döken RESK lakapli graffitici Erkut Can Dede insanların adlarını kendi yeteneği ile birleştirmiş ve kendini insanlara kanıtlamıştır.

   Ortaokulda başlayan bu macerası ve yeteneği ona bugünlerde bir çok kitle tarafından bilinmesine sebep olmuştur. Bu yeteneğini duvarlara yansıtan RESK lakaplı Erkut Can Dede adını TRT Belgesel programına kadar taşımayı başarmıştır. Yaptığı projeleri ve kendine sağladı iş olanakları onun yurt dışına kadar açılmasını sağlamıştır. Ürdün ve Gürcistan’ da da adını duyurmayı başaran RESK bilinen adı ile Erkut Can Dede kendisini son dönemlerde müzik alanında kendisini yoğunlaştırmıştır. Çıkardığı Single’ı son zamanlarda sosyal medyanın en çok kullanılan Spotify ve YouTube da şarkısını duyurmuştur. Yine sosyal medyanın en çok kullanılan platformu olan İnstagram’da da yedi bini aşkın takipçi kitlesine hitap etmektedir. Sosyal medya platformlarında bir çok dinlenmeye ulaşan Erkut Can Dede yani RESK yeni Single da olan bir şarkısı ‘Dark Bed’ fazlasıyla takipçileri tarafından beğenilmiştir. 

Ortaokul zamanlarından beri gördüğü ilgi ve alakayı çevresi tarafından tutmayı başaran RESK lakaplı Erkut Can Dede hedefi daha çok kitleye ulaşmak ve kendi yaptıklarını daha çok kişiye sunmak istemiştir.Emeğinde desteği geçen kimseyi yarı yolda bırakmayan RESK bilindik adı ile Erkut Can Dede graffiti dünyasının birçok projesinde yer almıştır.Bu projelerde yer almasından kızgınlık ve karşı duyan ailesine ilişkin tavrını her zaman için net belirtmiştir. Birçok sinir ve strese karşı mücadele eden Erkut Can Dede ne kadar net tavırlı olsa bile ailesine saygıda kusur etmemiştir. Onun bu cevaplara net oluşu getirdiği başarı sonuçlarıyla bir zaman sonra ailesinin gurur kaynağı olmayı başarmıştır.Elinden geldiğince sağlam adımlar ile ilerlemesinde yardımcı olan arkadaş çevresinin verdiği destekler ile de çok güçlendiğini belirtmiştir. Küçük yaşlardan beri kendine graffiyi bir iş haline getiren Erkut Can Dede şu zamanlarda müziğe yoğunlaşmasıyla bilinmesi ona yeni takipçilerde getirmiştir.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.