DOLAR 32,4690 -0.01%
EURO 34,8779 0.23%
ALTIN 2.435,07-0,13
BITCOIN %
Mersin
23°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Aşırı Alkol Tüketimi ile Kalp Hastalığı İlişkisi Araştırıldı

Aşırı Alkol Tüketimi ile Kalp Hastalığı İlişkisi Araştırıldı

ABONE OL
29 Mart 2024 22:07
Aşırı Alkol Tüketimi ile Kalp Hastalığı İlişkisi Araştırıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD’de Yapılan Çalışma Genç Kadınlarda Dikkat Çekici Bulgular Ortaya Koydu

ABD’nin California eyaletindeki bir sağlık kuruluşunda yapılan araştırmada, 18 ile 65 yaş arasındaki yaklaşık 430 binden fazla hastanın verileri incelendi. Bu çalışmada, 2014 ve 2015 yıllarında alınan alkol alımı verileri ile sonraki 4 yılda konulan koroner kalp hastalığı teşhisleri arasındaki ilişki araştırıldı.

Genç Kadınlar İçin Risk Daha Yüksek

Ortalama yaşları 44 olan katılımcılar arasında, 3 bin 108 kişinin koroner kalp hastalığına yakalandığı belirlendi. Araştırmacılar, haftada 8 kereden fazla alkol tüketen genç kadınların, daha az tüketenlere göre kalp hastalığına yakalanma riskinin daha yüksek olduğunu vurguladı. Kadınlarda aşırı alkol tüketimi durumunda kalp rahatsızlığı riskinin %68 daha fazla olduğu ortaya çıktı.

Araştırmanın Ortaya Koyduğu Diğer Sonuçlar

Çalışma, günde 3 kereden fazla alkol tüketen kadın ve 4 kereden fazla alkol alan erkeklerde en yüksek hastalanma riskinin olduğunu gösterdi. Aşırı alkol tüketimine sahip kadınların, orta ve düşük seviyede tüketenlere göre daha yüksek kalp hastalığı riskine sahip olduğu belirlendi. Kardiyolog Jamal Rana, aşırı alkol tüketiminin kadın ve erkeklerde kalp hastalığı riskini artırdığını vurgulayarak, kadınlarda bu durumun genç yaş grubunda bile görülebileceğinin altını çizdi.

Araştırma sonuçları, American College of Cardiology’nin 6 Nisan’da gerçekleştireceği konferansta detaylı bir şekilde sunulacak.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.