DOLAR 32,5577 0.2%
EURO 35,0829 0.49%
ALTIN 2.439,360,05
BITCOIN 2037854-1,77%
Mersin
27°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Uzmanlar Açıklıyor: Gözlük Değişiminin Görüşümüzü Nasıl Etkilediği

Uzmanlar Açıklıyor: Gözlük Değişiminin Görüşümüzü Nasıl Etkilediği

ABONE OL
9 Nisan 2024 22:07
Uzmanlar Açıklıyor: Gözlük Değişiminin Görüşümüzü Nasıl Etkilediği
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Eski Gözlükten Yeni Gözlüğe Geçişte Görüş Bozulması

İngiltere ve Avustralya’daki göz doktorları, görüşünüzün neden kötüleşebileceği hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Uzmanlara göre, eski gözlüğünüzden yeni bir modele geçiş yaptığınızda, önceden düzeltilmiş görüşünüzde bir bozulma hissedebilirsiniz. Ancak aslında bu durum, alışkın olduğunuz net görüşe geri dönme isteğinden kaynaklanabilir. Görme Bilimi Doçenti James Armitage ve göz sağlığı uzmanı Nick Hockley, “Net görmeye alıştığımızda, bulanık görmeye karşı toleransımız azalır ve tekrar iyi görmek için gözlüklere yöneliriz” şeklinde açıklamalarda bulundular.

Yanlış Numaralı Gözlük Kullanımının Etkisi

Armitage’ın belirttiği diğer bir neden ise, muhtemelen yanlış numaralı gözlükleri kullanıyor olmanızdır. Doğru reçeteye sahip olmamak, zamanla kötüleşen görüş problemlerine yol açabilir. Yapılan araştırmalar, gereksiz yere reçeteli gözlük kullanan bireylerin görme yeteneklerinin doğru reçeteye sahip olanlara göre daha hızlı kötüleşebileceğini göstermektedir. İnsanların doğru reçeteli gözlükleri kullandıklarında görme sorunlarının kötüleşmediği vurgulanmaktadır.

Doğru Reçetenin Önemi

Son zamanlarda yapılan bir araştırma, Bangladeş’te işçilere okuma gözlüğü vermenin onların gelirlerinde %33’lük bir artışla bağlantılı olduğunu gösterdi. Bu sonuçlar, daha önce yapılan çalışmalarla tutarlılık göstererek, doğru reçeteli gözlüklerin kullanımının görme kalitesini artırabileceğini ortaya koyuyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.