DOLAR 32,3863 0.07%
EURO 34,8545 0.06%
ALTIN 2.401,150,21
BITCOIN %
Mersin
22°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Sağlık Bakanı’ndan Randevu Sorununa Çözüm Açıklaması

Sağlık Bakanı’ndan Randevu Sorununa Çözüm Açıklaması

ABONE OL
19 Nisan 2024 22:08
Sağlık Bakanı’ndan Randevu Sorununa Çözüm Açıklaması
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Randevu Sorununa Kalıcı Çözüm Getiriyor

Son yıllarda hastanelerden alınamayan randevuların yarattığı sıkıntılar gündemde. Muayene için 3 ay, MR için 6 ay, ultrason için bir yıl sonraya gün verilmesi hastaları rahatsız ediyor.

Bakan Koca’dan Açıklama

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul’da katıldığı bir etkinlikte, bugüne dek toplam 18 bin 597 adet geleneksel ve tamamlayıcı tıp uygulayıcı sertifikası verildiğini duyurdu. Ancak, bakanın gündeminde ayrıca hastaların randevu sorunu da vardı. Bakanlık temsilcileriyle yapılan toplantı sonrasında Koca, “Randevu sorununu kalıcı şekilde çözeceğiz” açıklamasını yaptı.

Yeni Kararlar Açıklandı

Fahrettin Koca, Merkezi Hekim Randevu Sistemi’ndeki sorunları çözmek için yeni kararları sosyal medya üzerinden duyurdu. Koca, randevu bulma sıkıntılarının çözümü için çalışmalar yapıldığını ve önemli sonuçlara ulaşıldığını belirtti.

Bakan Koca, vatandaşları ve hekimleri memnun edecek çözümler üzerinde çalıştıklarını ifade ederek, randevu sorununu kademeli şekilde çözeceklerini söyledi.

Kademeli Tedbirler Hayata Geçirilecek

Fahrettin Koca’nın verdiği bilgilere göre:

  • İptal edilmeyen randevuların atıl kapasite oluşturmasını engellemek için randevu iptal süresi en geç bir önceki gün saat 23.59’la sınırlandırılacak.
  • Randevuların boşa gitmesini engellemek için randevu iptal edenler, aynı branştan 15 gün içinde yeniden randevu alamayacak.
  • Randevuya ikinci kez gelmeyenler, tüm branşlardan 15 gün boyunca randevu alamayacaklar.
  • Iptal edilen randevulara, muayene saatinden 1 saat öncesine kadar yeni randevu verilebilecek.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.