DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22377832,77%
Mersin
31°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Apple, iPhone ve iPad’ler İçin Göz Takibi Özelliğini Duyurdu

Apple, iPhone ve iPad’ler İçin Göz Takibi Özelliğini Duyurdu

ABONE OL
20 Mayıs 2024 16:30
Apple, iPhone ve iPad’ler İçin Göz Takibi Özelliğini Duyurdu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Apple, Göz Takibi ile Kullanıcıların Yalnızca Gözleriyle Cihazlarını Kontrol Edebilecekler

Apple, iPhone ve iPad kullanıcıları için heyecan verici bir gelişme duyurdu. Şirket, yapay zekayı kullanarak geliştirdiği Göz Takibi özelliği sayesinde, kullanıcıların cihazlarını yalnızca gözleriyle kontrol edebileceklerini açıkladı.

Yeni Özellik, Kullanıcıların Cihazlarında Yalnızca Gözlerini Kullanarak Gezinmelerine Olanak Tanıyacak

Yapılan açıklamaya göre, Göz Takibi özelliği sayesinde kullanıcılar, iPadOS ve iOS uygulamalarında herhangi bir ek donanım veya aksesuar gerektirmeden gezinebilecekler. Fiziksel tuşlar, kaydırmalar ve diğer hareketler gibi işlevlere yalnızca gözleriyle erişebilecekler.

Apple, Yeni Erişilebilirlik Özellikleri ile Kullanıcılarına Daha İyi Bir Deneyim Sunuyor

Apple’ın duyurduğu yeni özellikler arasında, hareket rahatsızlığını azaltmaya yardımcı olacak Araç Hareketi İpuçları ve işitme engelliler için müziği titreşimlerle deneyimleme imkanı sağlayan Music Haptics gibi özellikler de bulunuyor. Ayrıca, kullanıcıların sanal asistan Siri’ye özel ifadeler atamasına olanak tanıyan yeni konuşma özellikleri de sunulacak.

Apple’ın bu yenilikçi özellikleri, gelecek yılın sonlarına doğru kullanıma sunulacak ve özellikle engelli bireyler için büyük bir kolaylık sağlayacak gibi görünüyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.