DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
Mersin
24°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Apple’ın Vision Pro Başlıkları Göz ve Baş Ağrısına Neden Oluyor

Apple’ın Vision Pro Başlıkları Göz ve Baş Ağrısına Neden Oluyor

ABONE OL
16 Şubat 2024 16:12
Apple’ın Vision Pro Başlıkları Göz ve Baş Ağrısına Neden Oluyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Apple’ın Yeni Artırılmış Gerçeklik Başlıkları

Apple uzun zaman sonra yeni bir cihaz sundu ve artırılmış gerçeklik kullanımında adeta yeni bir dönemi başlattı. 3.500 dolara satışa sunulan Vision Pro başlıkları, hızla tükenirken kullanıcılardan geri dönüşler gelmeye başladı.

Kullanıcıların Şikayetleri

Bazı kullanıcılar artırılmış gerçeklik başlıklarının göz ve baş ağrısına neden olduğunu iddia etti. Torontolu YouTube yorumcusu Rjey Tech, “Muhtemelen şimdiye kadar denediğim en akıllara durgunluk veren teknoloji parçası olan Vision Pro’yu iade etmek için sabırsızlanıyorum. 10 dakikalık kullanımdan sonra bu baş ağrılarıyla başa çıkamıyorum.” şeklinde bir yorumda bulundu.

Geri Dönüşlerin Boyutu Belirsiz

Geri dönüşlerin sayısına ilişkin kesin rakamlar olmadığı için yaşanan bu tepkinin boyutu belirsizliğini koruyor.

Apple’ın Tasarım Sorunu

Analist Leo Gebbie, Vision Pro başlıklarının ağırlığı ve kullanıcıları hasta hissettirmesi gibi sorunların, Apple’ın birinci sınıf tasarım felsefesindeki ısrarıyla daha da kötüleştiğini belirtti. Vision Pro’nun yüksek fiyat etiketini haklı çıkarmak için yeterince çaba göstermediğini fark eden alıcılar, ürünü iade etme kararı aldı.

Mark Zuckerberg’in Eleştirisi

Rakibi Meta Quest 3’ü tanıtmaya çalışan Mark Zuckerberg, Vision Pro başlıklarının rahatsızlık verici olduğunu düşündüğünü belirtti. Quest başlığının daha geniş görüş alanına ve daha rahat bir deneyime sahip olduğunu söyleyen Zuckerberg, Apple’ın ekranının daha iyi çözünürlüğe ve göz takibi özelliğine sahip olduğunu da ekledi.

Vision Pro Başlıklarının Tanıtımı ve İade Süreci

Vision Pro, kullanıcıların eğlence ve üretkenlik için sanal bir deneyim yaşamalarını sağlayan bir cihaz olarak tanıtıldı. Apple müşterilerine, ürünleri 14 gün içinde iade etme imkanı sunuyor. Şu anda sadece ABD’de satışa sunulan Vision Pro başlıklarının bu yılın sonlarında dünya çapında piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.