DOLAR 32,3608 -0.39%
EURO 34,7596 -0.18%
ALTIN 2.392,28-1,25
BITCOIN %
Mersin
20°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Çin’de Zemin Değişiklikleri ve Sular Altında Kalma Riski

Çin’de Zemin Değişiklikleri ve Sular Altında Kalma Riski

ABONE OL
19 Nisan 2024 16:10
Çin’de Zemin Değişiklikleri ve Sular Altında Kalma Riski
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Araştırmacılar Uydu Kayıtlarını Kullanarak Zemin Değişikliklerini İnceledi

“The Nature” dergisinde yayımlanan bir çalışmada, araştırmacıların Çin genelindeki 82 kentte uydu kayıtlarını kullanarak 2015 – 2022 yıllarındaki zemin değişikliklerini incelediği belirtildi.

Yer Altı Sularının Kullanılması Çekilmelere ve Zemin Oynamalarına Neden Oluyor

Araştırmacılar, Çin’deki yüksek nüfusun ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla yer altı sularının kullanılması sonucu çekilme yaşandığını, bunun da zeminde oynamalara yol açtığını saptadı.

Kıyı Kentlerindeki Zemin Oynamaları Su Baskını Riskini Artırıyor

Özellikle kıyı kentlerinde meydana gelen zemin oynamalarının çökmelere neden olduğuna dikkat çeken araştırmacılar, bu durumun deniz suyu seviyesini yükselterek su baskını riskini artırdığını vurguladı.

Milyonlarca Vatandaş 2120’ye Kadar Sular Altında Kalma Tehlikesiyle Karşı Karşıya

Araştırmacılar, çökmeler nedeniyle kıyı kesimlerinde yaşayan milyonlarca vatandaşın 2120’ye kadar sular altında kalma riskiyle karşı karşıya olduğunu belirledi.

Çin Haritasının %16’sı Sular Altında Kalma Tehlikesiyle Karşı Karşıya

Araştırmacılar, çökmelerin neden olduğu kaymalar sonucu Çin haritasının yüzde 16’sının yılda 10 milimetreden fazla seviyede hızla, yüzde 45’inin de yılda 3 milimetre düzeyinde orta seviyede battığını ortaya koydu.

Jeodezist Ding Xiaoli: Çökmeler Dünya Çapında Büyük Bir Sorun

Hong Kong Üniversitesi’nden Jeodezist Ding Xiaoli, çökmelerin sadece Çin’in değil tüm dünyanın yaşadığı bir sorun olduğunu belirterek, Endonezya’nın başkenti Cakarta’da da benzer çökmeler yaşandığını ve ülkenin giderek denizin altında kaldığını ifade etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.