DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20713880,89%
Mersin
24°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı’ndan Gençlere Yönelik Eğitim Programı
  • Son Vakit Haber
  • Teknoloji
  • Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı’ndan Gençlere Yönelik Eğitim Programı

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı’ndan Gençlere Yönelik Eğitim Programı

ABONE OL
13 Mart 2024 16:14
Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı’ndan Gençlere Yönelik Eğitim Programı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı, Genç Mühendislere Yönelik Eğitim Programını Duyurdu

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından, Yükseköğretim Kurulu ile ortaklaşa düzenlenen “Savunma Sanayii 101” ve “Savunma Sanayii 401” dersleri, Savunma Sanayii Akademi koordinesinde başlatıldı.

Savunma Sanayii 101 ve 401 Dersleri Hakkında Detaylar

“Savunma Sanayii 101” dersi, mühendislik fakültelerinin 1. ve 2. sınıf öğrencilerine savunma sanayii ekosisteminin tanıtılmasını, sektörel ilgi ve bilgi birikimlerinin artırılmasını ve kendi yeteneklerini keşfederek gelecek planlamalarında destek sağlanmasını hedefliyor.

“Savunma Sanayii 401” dersi ise mühendislik fakültelerinin 3. ve 4. sınıf öğrencilerine hem savunma sanayisinin tanıtılmasını hem de nitelikli insan kıymetinin sektöre kazandırılmasını amaçlıyor.

Sektörde İstihdam Garantisi ve Nitelikli İnsan Yetiştirme

Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, “Savunma Sanayii 401” dersinden en üst ortalamayla mezun olan 3 öğrenciye sektörde istihdam garantisi sunacaklarını belirtti. Görgün, gençlere savunma sanayisini tanıtmayı, bilgi birikimlerini artırmayı ve nitelikli insan kıymetini sektöre kazandırmayı hedeflediklerini vurguladı.

Görgün ayrıca, Türkiye’nin sahip olduğu uzmanlık yapısı, yetenek ve kabiliyetlerin ülkenin savunma sanayisindeki gücünü artırarak yerli ve milli üretimi merkez alarak bağımsız bir savunma sanayii hedefine ilerlediğini ifade etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.