DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20682760,64%
Mersin
27°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Derin Akıntılarla İlgili Yapılan Analizde Çarpıcı Sonuçlar Ortaya Çıktı

Derin Akıntılarla İlgili Yapılan Analizde Çarpıcı Sonuçlar Ortaya Çıktı

ABONE OL
16 Mart 2024 16:10
Derin Akıntılarla İlgili Yapılan Analizde Çarpıcı Sonuçlar Ortaya Çıktı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Derin Akıntılardaki 2,4 Milyon Yıllık Döngü

Nature Communications dergisinde yayınlanan bir analize göre, derin akıntılar üzerinde yapılan incelemeler sonucunda 2,4 milyon yıllık bir artış ve azalış döngüsü tespit edildi. Bu döngüler, Güneş’ten gelen enerjinin arttığı dönemlerle ve daha sıcak küresel iklimlerle ilişkilendiriliyor.

Derin Deniz Akıntıları ve Güneş Enerjisi

Sydney Üniversitesi’nden Dr. Adriana Dutkiewicz’in belirttiğine göre, dünya genelindeki yüzlerce sondaj sahasından elde edilen 50 yılı aşkın veri, derin deniz akıntılarının hızının her birkaç milyon yılda bir değiştiğini ortaya koydu. Araştırmacılar, derin deniz tortul verilerindeki 2,4 milyon yıllık döngülerin, Güneş sistemi içindeki diğer gezegenlerle olan etkileşimlerle ilişkili olduğunu belirtiyor.

Derin Deniz Akıntılarının Önemi

Derin deniz akıntıları, dünyanın ikliminde önemli bir rol oynamaktadır. Bu akıntılar, Dünya’nın farklı yerlerindeki iklim etkileşimlerini belirleyebilir ve küresel dolaşımda önemli bir faktör olarak karşımıza çıkar. Bu analizler, iklim değişikliklerinin derin akıntılar üzerindeki etkilerini anlamamıza yardımcı olmaktadır.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.