DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
Mersin
27°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Dünya Kadınlar Günü Google Doodle ile Kutlandı

Dünya Kadınlar Günü Google Doodle ile Kutlandı

ABONE OL
8 Mart 2024 16:11
Dünya Kadınlar Günü Google Doodle ile Kutlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dünya Kadınlar Günü ve Önemi

Dünya Kadınlar Günü, eşitsizliğe ve ayrımcılığa dikkat çeken bir gün olarak her yıl 8 Mart’ta kutlanmaktadır. Bu özel gün kapsamında dünya genelinde çeşitli etkinlikler düzenlenmekte ve kadın hakları, başarıları ve sorunları hakkında farkındalık oluşturulmaktadır. Ayrıca, kadınlara yönelik şiddetle mücadele ve eğitim fırsatlarının artırılması konularında kampanyalar yürütülmektedir.

Google’dan Özel Bir Doodle

Google, Dünya Kadınlar Günü için özel bir Doodle hazırladı. Yayınlanan Doodle’da, yıllar içinde kaydedilen ilerlemenin sembolleriyle işlenmiş bir yorganın içinde nesiller boyunca bilgeliği paylaşan bir grup kadını ön plana çıkardı.

8 Mart’ın Anlamı

8 Mart tarihi, 1857 yılında ABD’nin New York kentinde yaşanan dokuma işçilerinin greviyle başlamaktadır. İşçilerin daha iyi çalışma koşulları talebiyle başlattığı grev, polis saldırısı ve yaşanan yangın sonucunda birçok kadın işçinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanmıştır. Bu trajik olayın anısına, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü olarak kutlanmaya başlanmıştır.

Türkiye’de Dünya Kadınlar Günü

Türkiye’de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, 1921 yılından itibaren kutlanmaya başlanmıştır. Ancak 1980 darbesi döneminde dört yıl kutlama yapılamamıştır. 1984’ten itibaren ise her geçen yıl daha geniş kitlelerle kutlanmaya devam etmektedir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.