DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
Mersin
24°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Dünyanın Besin Kaynaklarını Koruma Çabası: Svalbard Küresel Tohum Deposu

Dünyanın Besin Kaynaklarını Koruma Çabası: Svalbard Küresel Tohum Deposu

ABONE OL
26 Şubat 2024 16:10
Dünyanın Besin Kaynaklarını Koruma Çabası: Svalbard Küresel Tohum Deposu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Svalbard: Dünyanın En Büyük Tohum Bankası

Dünyanın sonu teorileri tartışılırken bilim insanları, olası felaketlere karşı önlem almak için çaba harcıyor. Svalbard adasında bulunan tohum deposu, dünyanın besin kaynaklarını koruma amacıyla kurulmuş bir projeye ev sahipliği yapıyor.

Yeni Eklenen Tohum Grubu

Nijerya’dan getirilen bir çeşit börülce, diğer binlerce tohumla birlikte Svalbard Küresel Tohum Deposu’na ekleniyor. Bu adım, dünyanın çeşitli bölgelerinden gelen tohumların depolandığı bu kasanın önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.

Dayanıklı Bir Koruma Projesi

Proje, Global Crop Çeşitlilik Vakfı ve Norveç hükümeti tarafından destekleniyor. Nükleer patlamalara karşı bile dirençli olan bu tohum bankası, olası felaket durumlarında bitki türlerinin korunmasını ve yeniden ekilmesini sağlıyor.

Çeşitlilik ve Güvenlik

Her kıtadan ve her iklimden tohumların depolandığı Svalbard’da, dünya genelindeki tarımsal çeşitliliğin önemli bir kısmı korunuyor. Bu proje, besin güvenliği açısından büyük bir öneme sahip.

Gelecek İçin Koruma

Tohumların gelecek nesillere aktarılması, dünyanın geçmişine ve geleceğine dair bir anı olarak da değerlendiriliyor. Bu tohumlar, doğal afetler veya insan müdahaleleri sonucu yok olma riski altındaki bitki türlerine umut oluyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.