DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2042796-1,38%
Mersin
23°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

FBI, Kamuya Açık Şarj Cihazları ve USB Giriş Noktaları Konusunda Uyardı

FBI, Kamuya Açık Şarj Cihazları ve USB Giriş Noktaları Konusunda Uyardı

ABONE OL
19 Şubat 2024 16:10
FBI, Kamuya Açık Şarj Cihazları ve USB Giriş Noktaları Konusunda Uyardı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

FBI, Siber Güvenlik Tehlikelerine Dikkat Çekti

ABD’nin önemli kurumlarından biri olan Federal Soruşturma Bürosu (FBI), siber güvenlik konusunda önemli bir uyarıda bulundu. Kamuya açık alanlardaki şarj cihazları ve USB giriş noktalarının kullanılmaması gerektiği konusunda vatandaşları uyardı.

Zararlı Yazılım Tehlikesi

FBI tarafından yapılan açıklamada, kamuya açık noktalardaki şarj cihazlarının ve USB girişlerinin siber saldırganların kişisel verileri çalabileceği ve zararlı yazılım yükleyebileceği belirtildi. Siber güvenlik uzmanları, kamuya açık USB şarj noktalarında cihaz şarj edilirken zararlı yazılımların yüklenebileceği konusunda uyardı.

Güvenliğiniz İçin Öneriler

Uzmanlar, “Kendi şarj aletinizi kullanın, tanımadığınız şarj cihazlarını tercih etmeyin. Bazı şarj cihazları, cihazınız şarj olurken veri akışı sağlayabilir. Güvenliğiniz için taşınabilir şarj aletleri kullanmayı tercih edebilirsiniz.” Ayrıca powerbank adı verilen taşınabilir şarj aletlerinin de faydalı olduğu belirtildi.

Alman Bild gazetesi ise FBI‘ın açıklamasını detaylı bir şekilde ele alarak, “USB üzerinden şarj ederken cihazınıza güvenilir mi sorusunu sormanız önemli. Eğer güvenmiyorsanız, cihazınızın şarj olmamasını tercih edebilirsiniz.” şeklinde yorumda bulundu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.