DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2057810-0,95%
Mersin
27°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Google Gemini ve Çeşitlilik Sorunu

Google Gemini ve Çeşitlilik Sorunu

ABONE OL
22 Şubat 2024 16:12
Google Gemini ve Çeşitlilik Sorunu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Google Gemini, Metin Açıklamalarına Dayalı İllüstrasyonlar Oluşturuyor

Google Gemini, metin açıklamalarına dayalı olarak çeşitli illüstrasyonlar oluşturuyor. Mutlu çiftlerin veya dönem kıyafetleri giymiş insanların görüntüleri istendiğinde, bu komutlara uygun görseller sunuyor.

Eleştiriler ve Google’ın Yanıtı

Ancak, bazı kullanıcılar Google’ı tarihi figürleri ırksal açıdan farklı bireyler olarak tasvir ettiği için eleştiriyor. Google, Gemini’nin bu sorunundan haberdar olduğunu ve düzeltilmesi için çalışmaların devam ettiğini belirterek şikayetlere yanıt verdi.

Çeşitlilik Sorunu ve Örnekler

Gemini’den kurucuların resimlerini oluşturması istendiğinde, içinde tek bir siyahi kişinin veya kadının olduğu beyaz erkeklerin görüntüleri ortaya çıktı. Benzer şekilde, chatbot’tan çağlar boyunca papanın görüntülerini oluşturması istendiğinde siyahi kadınları ve Yerli Amerikalıları Katolik Kilisesi’nin lideri olarak gösteren fotoğraflar ortaya çıktı. Amerikalı kadınların görüntüsü istendiğinde ise beyaz, Doğu Asyalı, yerli Amerikalı ve Güney Asyalı kadınların görüntülerine yer verildi.

Gelecek ve Tahminler

Ortaya çıkan bu çeşitlilik sorunu, yapay zekâ botlarının ırkçı ve cinsiyetçi davranışlar sergileme eğiliminde olduğuna dair yapılan şikayetlerin ardından yapılan düzenlemelerin bir sonucu olabilir. Google, bu konuda daha duyarlı bir yaklaşım benimseyerek çeşitliliği daha dengeli bir şekilde yansıtmayı hedefliyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.