DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
Mersin
27°

HAFİF YAĞMUR

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Güneş Fırtınası Dünyayı Tehdit Ediyor!

Güneş Fırtınası Dünyayı Tehdit Ediyor!

ABONE OL
25 Mart 2024 16:11
Güneş Fırtınası Dünyayı Tehdit Ediyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Güneş Patlaması Dünyaya Yöneldi

Geçtiğimiz günlerde yaşanan güneş patlamasının etkisi yarın dünyaya doğru güneş fırtınası başlatacak. Saatte 3 milyon km hıza varan güneş fırtınası, voltaj dalgalanmaları ve elektrik kesintilerine neden olabilir.

Güneş Fırtınası Nedir?

Güneş fırtınası, güneşte yaşanan püskürmeler ve patlamaların sonucu olarak yüksek enerji barındıran parçacıkların dünyaya isabet etmesiyle oluşan doğa olayıdır.

Güneş Fırtınasının Etkileri Neler Olacak?

Ulusal Okyanus ve Atmosfer Dairesi’nin (NOAA) Colorado’daki Uzay Hava Tahmin Merkezi, cumartesi günü yayınladığı uyarıda güneş patlamasının etkileri hakkında bilgi verdi. Uyarıya göre, kutup ışıklarının görülebileceği ancak iletişimde aksamalar yaşanabileceği belirtildi. Yüksek frekanslı radyo yayınları da kesintiye uğrayabilir.

NOAA’dan Jonathan Lash, güneş fırtınasının uçaklar gibi yüksek frekanslı radyo yayınlarına etkisinin olabileceğini belirtirken, genel halk için gökyüzünde harika bir manzara oluşabileceğine dikkat çekti.

Her 11 yılda bir Güneş’in manyetik alanının değiştiği bilinen bir gerçektir. Bu döngü sırasında Güneş aktivitesi değişir ve jeomanyetik fırtınalar Dünya’yı etkileyebilir. Lash, pazar günü beklenen fırtınaların yılda birkaç kez Dünya’yı vurabileceğini ifade etti.

Son olarak, aralık ayında yaşanan ve son yılların en büyük Güneş patlamasında radyo iletişiminin kesintiye uğradığı hatırlatıldı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.