DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20663170,71%
Mersin
24°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

TÜBA-TEKNOFEST Doktora Bilim Ödülleri Yarışmasına Katılma Fırsatı

TÜBA-TEKNOFEST Doktora Bilim Ödülleri Yarışmasına Katılma Fırsatı

ABONE OL
5 Mart 2024 16:12
TÜBA-TEKNOFEST Doktora Bilim Ödülleri Yarışmasına Katılma Fırsatı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Doktora Tezi Yazarlarına Ödül Fırsatı

Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) tarafından düzenlenen TÜBA-TEKNOFEST Doktora Bilim Ödülleri Yarışması, her yıl farklı tematik programlarla doktora tezi yazarlarını teşvik etmeyi amaçlıyor. Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) tarafından belirlenen konu başlıkları arasında teknoloji ve tasarım, bilgi ve iletişim teknolojileri, eğitim, sağlık, tarım ve ekoloji teknolojileri, biyoteknoloji, uluslararası ilişkiler, kalkınma politikaları, eğitim yaklaşımları ve güvenlik politikaları gibi alanlar bulunuyor.

Farklı Konularda Başvuru Şansı

Doktora tezleri, dijital olarak yapılan başvurularla TÜBA-TEKNOFEST Doktora Bilim Ödülleri Yarışmasına katılabiliyor. Teknoloji ve Tasarım alanında yapay zeka, makine öğrenmesi, otonom sistemler, robotik, mekatronik sistemler, modelleme ve simülasyon teknolojileri, enerji, hibrit ve elektrikli araç teknolojileri gibi konular yer alırken; Bilgi ve İletişim Teknolojileri arasında siber güvenlik ve kriptoloji de bulunuyor. Ayrıca eğitim, sağlık, tarım, ekoloji teknolojileri, biyoteknoloji ve uluslararası ilişkiler, kalkınma politikaları, eğitim yaklaşımları, güvenlik politikaları gibi alanlarda da başvurular kabul ediliyor.

Ödüller ve Son Başvuru Tarihi

Ödül programında birinci olan tez yazarına 75 bin TL, ikinciye 60 bin TL, üçüncüye ise 50 bin TL ödül veriliyor. Yarışmaya katılmak isteyen genç araştırmacıların son başvuru tarihi 15 Mart 2024.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.