DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2041966-1,18%
Mersin
23°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Türksat Genel Müdürü Hasan Hüseyin Ertok: Türksat 6A Uydusu Hazır

Türksat Genel Müdürü Hasan Hüseyin Ertok: Türksat 6A Uydusu Hazır

ABONE OL
21 Mart 2024 16:13
Türksat Genel Müdürü Hasan Hüseyin Ertok: Türksat 6A Uydusu Hazır
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türksat 6A’nın Uzaya Gönderilme Süreci Hızla İlerliyor

Türksat Genel Müdürü Hasan Hüseyin Ertok, ABD’nin başkenti Washington’da dünyanın en büyük uydu fuarı Satellite 2024’e katılarak, Türkiye’nin ilk yerli ve milli haberleşme uydusu Türksat 6A hakkında bilgiler verdi. Ertok, Türksat 6A’nın haziran sonunda uzaya gönderilmesi planlandığını ve çalışmaların son aşamaya geldiğini ifade etti.

Çalışmaların Son Aşamasına Gelindi

Hasan Hüseyin Ertok, Türksat 6A’ya yönelik çalışmaların artık sonuna gelindiğini belirterek, en önemli uçuş modeli ve anten testlerinin tamamlandığını açıkladı. Şu anda sistemle ilgili ufak tefek testlerin yapıldığı bilgisini veren Ertok, uydunun paketlenip fırlatma merkezine gönderilmesi aşamasına geçileceğini söyledi.

Uydunun Fırlatılma Hedefi Haziran Sonu

Ertok, haziran sonu itibarıyla uydunun fırlatılmasının hedeflendiğini vurgulayarak, tarihte kaymaların olabileceğini de belirtti. Türksat 6A’nın fırlatılışının, yüzlerce mühendisin yaklaşık 10 yıldır üzerinde çalıştığı büyük bir heyecanla beklediğini dile getirdi.

Türkiye için Önemli Bir Adım

Uydunun Türkiye’deki uydu ekosistemi için önemli bir kilometre taşı olduğunu vurgulayan Ertok, Türksat 6A’nın ülkenin en büyük yerli üretim uydu olacağını ve Türkiye’deki uzay ekosisteminde büyük bir kilometre taşı olacağını belirtti.

Kapsama Alanının Genişleyeceği İfade Edildi

Ertok, Türksat 6A’nın 42 derece doğu boylamında yer sabit yörüngeye yerleştirileceğini ve hizmete alınmasıyla kapsama alanının Hindistan ve Endonezya’ya kadar genişleyeceğini söyledi. Bu sayede Türksat’ın kapsama alanının daha da genişleyeceği bilgisini paylaştı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.