DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
Mersin
24°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

ULAK Haberleşme, MWC 2024’te Milli Teknoloji Çözümlerini Tanıttı

ULAK Haberleşme, MWC 2024’te Milli Teknoloji Çözümlerini Tanıttı

ABONE OL
1 Mart 2024 16:15
ULAK Haberleşme, MWC 2024’te Milli Teknoloji Çözümlerini Tanıttı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ULAK Haberleşme, Barselona’da V2X Ürününü Tanıttı

ULAK Haberleşme, İspanya’nın Barselona kentinde düzenlenen Mobil Dünya Kongresi’nde (MWC 2024), milli teknoloji çözümlerini tanıttı. Şirketin geliştirdiği V2X ürünü, bağlantılı araçlar konseptine yönelik olarak trafik güvenliğini artırmayı, trafik optimizasyonunu gerçekleştirmeyi ve enerji verimliliğini sağlamayı hedefliyor.

ULAK: 4G ve 5G ile Akıllı Ulaşım Sistemleri Gelişiyor

ULAK Haberleşme AŞ Merkezi Yazılımlar Direktörü Alper Sınav, akıllı ulaşım sistemlerinin gelişmesiyle araçlarla ilgili teknolojilerin 4G ve 5G ile entegre edilmeye başlandığını belirtti. V2X ise araçları, altyapıyı, insanları ve ağı birbirine bağlayan bir teknoloji olarak öne çıkıyor.

ULAK Haberleşme’den Önemli Açıklamalar

Alper Sınav, ULAK olarak araçlar ve yol kenarındaki sistemler arasında iletişimi sağlayarak yolun akıllı hale gelmesini amaçladıklarını vurguladı. Şirketin Anadolu Isuzu ile tamamladığı uluslararası standartlara uygun senaryoların ticari alanda önemli bir adım olduğunu belirtti.

Alper Sınav, ürünlerin yerli olarak temin edilmesinin önemine değinerek, güvenlik açısından siber güvenlik altyapısının ve donanımların yerli olmasının önemli olduğunu ifade etti.

ULAK Haberleşme: Gündelik Hayat ve Afet Yönetimi Kolaylaşacak

V2X teknolojisinin geliştirilmesiyle gündelik hayatta araçların şarj istasyonlarını bulması, yolla ilgili uyarıların yayılması gibi hizmetlerin sunulabileceğini belirten Alper Sınav, akıllı ulaşım ve akıllı şehirler uygulamalarında da bu çözümlerin kullanılabileceğini söyledi.

ULAK Haberleşme, afet durumlarında insanların güvenli yollara yönlendirilmesi ve ihtiyaçların doğru yollardan taşınması gibi faydaları sağlayarak kamu güvenliğine katkı sağlayabileceğini ifade etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.