DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
Mersin
23°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yapay Zekâ Alanında Hükümetlerin Aldığı Önlemler

Yapay Zekâ Alanında Hükümetlerin Aldığı Önlemler

ABONE OL
19 Mart 2024 16:10
Yapay Zekâ Alanında Hükümetlerin Aldığı Önlemler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Avustralya’nın Yapay Zekâ Risklerini Azaltma Planı

Avustralya hükümeti, yapay zekâ risklerini azaltmak için danışma organı kurma kararı aldı ve teknoloji şirketlerini yapay zekâ tarafından üretilen içerikleri etiketlemeye teşvik etmek için sektör kurumlarıyla iş birliği yapacak.

İngiltere’nin Yapay Zekâ Güvenliği Zirvesi’nde Aldığı Kararlar

İngiltere, yapay zekâ güvenliği konusunda yeni modellerini test etmek için hükümetlerle çalışmaya karar verdi ve “Bletchley Deklarasyonu”nu imzalayarak uluslararası iş birliğini güçlendirdi. Ayrıca yapay zekâ araştırmalarını desteklemek için 300 milyon pound’luk bir fon oluşturacak.

Çin’in Yapay Zekâ Güvenlik Tedbirleri

Çin, yapay zekâ modellerini eğitmek için güvenlik gereksinimlerini belirledi ve hizmet sağlayıcılardan güvenlik değerlendirmeleri istedi. Uluslararası iş birliğini artırmaya hazır olduklarını belirttiler.

Avrupa Birliği’nin Yapay Zeka Yasası

AB ülkeleri, yapay zekâ kullanımını düzenlemek amacıyla Yapay Zeka Yasası üzerinde siyasi anlaşmaya vardı ve dünyanın ilk mevzuatı olan AI kurallarına ilişkin geçici bir anlaşmayı onayladı.

Amerika Birleşik Devletleri’nin Yapay Zekâ Güvenlik Adımları

ABD, yapay zekâ sisteminin kötüye kullanılmasını önlemek için genel öneriler içeren bir anlaşmayı açıkladı ve yapay zekâ güvenlik enstitüsü kurma kararı aldı. Başkan Joe Biden, risk oluşturan yapay zekâ sistemlerinin test sonuçlarını paylaşmayı zorunlu kılan bir idari emir yayınladı.

Vatikan’ın Yapay Zekâ Düzenlemesi Çağrısı

Papa Francis, yapay zekânın insani değerleri koruması gerektiğini vurgulayarak, algoritmaların insanlığı tehdit eden bir “teknolojik diktatörlüğe” dönüşmemesi için uluslararası bir anlaşma yapılması çağrısında bulundu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.