DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20744051,22%
Mersin
24°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Banyo Markasının Yaptığı Araştırmaya Göre Çok Sıcak Duşun Zararları

Banyo Markasının Yaptığı Araştırmaya Göre Çok Sıcak Duşun Zararları

ABONE OL
13 Mart 2024 22:08
Banyo Markasının Yaptığı Araştırmaya Göre Çok Sıcak Duşun Zararları
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sağlığınız İçin Çok Sıcak Duşlardan Kaçının

Bir banyo markasının araştırmasına göre, günlük temizlik için tercih edilen çok sıcak duşlar, saç derisi ve cildi doğal yağlarından arındırarak kuru, kaşıntılı bir cilde ve kırılgan saç uçlarına neden olabiliyor. Egzama veya sedef gibi cilt problemleri sıcak duşlarla kötüleşebilir.

Kalp Sağlığı Üzerindeki Etkileri

Çok sıcak suyun kalbe fazladan yük bindirebileceği belirtiliyor. Özellikle kardiyovasküler rahatsızlıkları olan kişilerde bayılma riski artabilir. Sıcak suyun etkisiyle kan damarları genişler ve kalp daha fazla çalışarak stres altına girer.

Uykuyu ve Solunumu Etkileyebilir

Sıcak duşlar vücut sıcaklığını artırarak uyku için gereken doğal soğuma sürecini aksatabilir. Ayrıca buharın astımı kötüleştirebileceği ve mikropların solunum sistemine taşınabileceği uyarısı yapılıyor. Cilt yanıkları riskine de dikkat çekiliyor.

Sağlıklı Alternatif: Ilık Duş Alın

Uzmanlar, çok sıcak duşların zararlarından korunmak için ılık suyla duş almayı öneriyor. Ayrıca duş başlıklarının düzenli olarak temizlenmesi ve bakteri üremesine izin verilmemesi önem taşıyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.