DOLAR 32,5563 0.2%
EURO 34,9831 -0.07%
ALTIN 2.438,390,10
BITCOIN %
Mersin
26°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Hatay’da cenaze ve düğünlere kısıtlama

ABONE OL
19 Ağustos 2020 02:05
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay İl Hıfzıssıhha Kurulu kararınca il genelinde düğün ve cenazelere kısıtlama getirildi. Karara göre düğünler en geç 23.00’te sonlandırılacak, mahalle aralarında yapılan sokak düğünlerinin daha geniş alanlarda yapılabilmesi için okul bahçeleri tahsis edilecek. Cenazelerde ise cenaze namazı ve defin işlemlerine sınırlı sayıda yakınının katılımına izin verilecek.

Hatay Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Düğünlerde müzik yayınlarının en geç saat 23.00’te son bulması, düğün sürelerinin kısıtlanması, en kısa sürede tamamlanmasının sağlanması, mahalle aralarında yapılan sokak düğünlerinin daha geniş alanlarda yapılabilmesi ve mesafe kurallarına uyumun daha kolay sağlanabilmesi için uygun ve mümkün olması halinde okul bahçelerinin tahsis edilmesi. Taziyelerin telefonla yapılmasına yönelik bilinçlendirme faaliyetlerine ağırlık verilmesi, bu amaçla taziye yapılacak yerlerde (cenaze yakınlarının evleri de dahil) yüz yüze taziye yapılmaması, bunun yerine telefonla taziye bildirilmesi yönünde bilgilendirici afişlerin cenaze evlerine asılmasının sağlanması, cenaze namazı ve defin işlemlerine sınırlı sayıda yakınının katılımına izin verilmesi kararı verilmiştir” ifadelerine yer verildi.

Gökhan Aklan
 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.